Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Vegaaninen talvikeitto

 


Vegaaninen talvikeittoVaihdetaanko vegaanihaasteen aikana torstain perinteinen hernekeitto, ihanan talviseen kasviskeittoon?
Aineksissa riittää kuorittavaa ja pilkottavaa, voit pyytää koko perheen auttamaan.
Mikäs sen mukavampaa kuin touhuta yhdessä keittiössä.

  • 1 keltainen sipuli
  • 2 kpl porkkanaa
  • 200g keräkaalia
  • 200g fenkolia
  • 5 perunaa
  • 150g kesäkurpitsaa
  • 1 tl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 purkki iMAT OATLY crème fraichea
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • kourallinen tuoretta persiljaa
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat suikaleiksi. Suikaloi keräkaali ja fenkoli. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.  Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi ja puolita ne.Kuumenna kattila ja lisää voi tai öljy. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sitten porkkanat, kaali, perunat ja kesäkurpitsa. Mausta curryllä ja paprikajauheella ja lisää sitten kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Murenna sekaan 2 liemikuutiota ja anna keiton kiehua hiljakseen 20 min. Ota sauvasekoitin ja käytä keitossa muutaman kerran niin, että keitosta tulee koostumukseltaan tasaisempaa, mutta sinne jää kuitenkin vielä paljon paloja jäljelle. Sekoita mukaan crème fraiche ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi mukaan tuore, hienonnettu persilja.

 

 

Takaisin resepteihin >