Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Salaattikakku

Tyrniä ja tyrskyjä -blogi


Blogini on tarkoitus heijastaa valoa, iloa ja raikkautta. Kokkailen Reposaaren idyllisissä inspiroivissa maisemissa terveellisesti, yksinkertaisesti ja luovasti. Tarkoituksena on pienien niksien avulla ja perusaineksilla tuottaa herkullista ruokaa ilman turhaa kikkailua. Toivon, että blogissani on sinulle silmänruokaa yhtä paljon kuin mahdollisia makunautintojakin.

http://tyrniajatyrskyja.blogspot.fi/

Salaattikakku

  • 1 kpl Fresh LounasHetki Kana-taco-salaattia
  • 1 kpl Fresh LounasHetki Kanasalaattia
  • 100 g Creme Bonjour taco tuorejuustoa
  • 400 g Creme Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
  • 150 g Creme Fraichea
  • tilkka vettä
  • 5 liivatelehteä
  • 600 g Räpsöö saaristolaisleipää
  • 1,5 rkl sweet chili -kastiketta
  • 120 g smetanaa
  • 200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • persilijaa

Vuoraa 2,5 litran kulho kelmulla ja vuoraa kulhon reunat siivutetuilla maalaisleipäviipaleilla mahdollisimman tiiviisti.

Valmista täyte. Sekoita kulhossa Creme Fraiche, sweet chili -kastike sekä salaattien persikat, kanapalat, tacomuruset, juustokuutiot sekä majoneesit sekaisin.Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuustot.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehauta tilkka vettä ja sulata puristetut liivatelehdet siihen, anna jäähtyä hetken. Lisää liivate tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Yhdistä täytteen ainekset kevyesti sekoittaen. Silppua pieneksi salaatit sekä kurkut ja pasta. Säästä kirsikkatomaatit kakun päälle. Lisää salaattisilppu täyteseokseen kevyesti sekoittaen ja kaada seos vuokaan leipäpalojen päälle. Lisää täytteen päälle vielä kerros saaristolaisleipäviipaleita ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä rauhassa vähintään tunti.

Sekoita kuorrutetta varten smetana ja maustamaton tuorejuusto. Sivele seos lautaselle kumotun kakun päälle. Koristele persilijalla ja kirsikkatomaateilla, nauti heti koristelun jälkeen.

 

Taustaa

Halusin tehdä reseptin, joka olisi hieman erilainen ja jota olisi mahdollista soveltaa kaikkiin Fresh-tuoteperheen salaatteihin. Tavoitteena oli herkullinen ja hyvännäköinen tuote, jonka maku ja ulkonäkö poikkeaisivat perinteisestä voileipäkakusta. Suunnittelin siis reseptin, joka on helppo ja mutkaton sekä nopeahko toteuttaa.

Takaisin resepteihin >