Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Rieskakakku

Keltaisessa keittiössä –blogi


Keltaisessa keittiössä kokataan pilke silmäkulmassa, maistellaan erikoisiakin makuja ja ennen kaikkea nautitaan ruoasta kaikissa sen olomuodoissa. Myös epäonnistumiset raportoidaan, sillä niistä yleensä oppii eniten. Tai jos ei opi, niin ainakin niistä saa hyvät naurut. Ruokajuttujen lisäksi blogia maustavat myös muut aiheet, kuten matkailu, kodin sisustaminen, liikuntaharrastukset ja muut elämän pienet ja isot ilot.

Halusin kehitellä arkisesta lounassalaatista jotakin juhlavaa, joka olisi tarpeeksi yksinkertainen valmistaa, johon ei tarvitsisi ostaa salaatin lisäksi kovin montaa raaka-ainetta, mutta joka olisi kuitenkin näyttävä ja ennen kaikkea herkullinen tarjottava vaikkapa kesän juhlapöytään. Päädyin lopulta tuunaamaan merellisen raikkaasta tonnikala-katkarapusalaatista mehevän ja maukkaan rieskakakun, joka on todellinen juhlapöydän kruunu. Tämä kakku ei kalpene monimutkaisenkaan voileipäkakun rinnalla.

http://www.rantapallo.fi/keltaisessakeittiossa/

Rieskakakku

  • Fresh LounasHetki tonnikala-katkarapusalaatti
  • 4 rieskaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ruohosipulia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl majoneesia
  • sitruunapippuria, mustapippuria ja suolaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen kulhoon niin, että yhteen tulee puolet ja kahteen tulee yksi neljäsosa seoksesta.

Keitä kananmunat, kuori ne ja muussaa haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunamassa kulhoon, jossa on yksi neljäsosa kerma-tuorejuustovaahtoa. Lisää seokseen myös salaatista katkaravut ja purista sitruunalohkosta mehut joukkoon. Mausta sitruunapippurilla.

Lisää salaatin tonnikala, ruohosipulia sekä hieman mustapippuria ja suolaa kulhoon, jossa on puolet vatkaamastasi kerma-tuorejuustovaahdosta. Kolmannessa kulhossa oleva kerma-tuorejuustoseos levitetään sellaisenaan rieskakakun päälle.

Ennen kakun kokoamista tee vielä salaattitäyte. Ota puolet salaatin kiinankaalista sivuun ja lisää siihen salaatinkastike sekä majoneesi. Nyt sinulla on kolme täytettä sekä yksi kerma-tuorejuustoseos kakun pinnalle.

Levitä ensimmäisen rieskan päälle katkarapu-kananmunatäyte. Asettele täytteen päälle uusi rieska ja levitä sen päälle tonnikalatäyte. Laita taas rieska päällimmäiseksi ja levitä tasainen kerros salaatti-majoneesitäytettä rieskan päälle. Asettele viimeinen rieska kanneksi, levitä sen päälle kerma-tuorejuustoseos ja koristele salaatista jääneellä kiinankaalilla, oliiveilla ja tomaateilla.

 

 

Takaisin resepteihin >