Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Vegaaninen nuudelikulho

 


 

Vegaaninen nuudelikulho

Raaka-aineet käytetään kolmessa erässä pannulla, mutta... lopputuloksena saat pannusta irti herkullisen liemen keittoosi.
4 annosta
 

  • 3 nippua riisinuudelia
  • 1 pieni keltainen sipuli, suikaloituna
  • 5 st jumbo-herkkusieniä, suikaloituina
  • 2 pientä porkkanaa, kuorittuina ja leikattuina ohuiksi tikuiksi
  • 500g keräkaalia, hienoksi suikaloituna
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 3 tl soijakastiketta
  • 2 tl vihreää currypastaa
  • 2 tl currya
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 kasvisliemikuutiota 
  • kevätsipulia, koristeluun
  • avokadoa, koristeluun
  • seesaminsiemeniä, koristeluun



Lämmitä paistinpannu ja lisää sinne n. 1 rkl kookosöljyä.
Kuullota sipuli pehmeäksi ja siirrä sipuli kattilaan odottamaan. Laita sitten herkkusienet pannulle ja ruskista ne kullanruskeiksi yhdessä soijakastikkeen kanssa. Siirrä sienet myös kattikaan. Lisää hieman kookosöljyä pannulle ja kuullota porkkana- ja keräkaalisuikaleet pehmeiksi. Mausta vihreällä currypastalla, currylla, paprikajauheella ja makealla chilikastikkeella. Siirrä maustetut suikaleet kattilaan. Ota vähän vettä pannulle ja sekoita niin, että pannusta irtoavat kaikki herkulliset maut. Kaada liemi kattilaan. Lisää kattilaan vielä vettä niin, että kaikki kasvikset peittyvät. Murenna 2 liemikuutiota ja lisää ne kattilaan. Anna keiton kiehahtaa. Maista lientä ja mausta tarvittaessa.
Lisää riisinuudelit keittoon ja laita levy pois päältä. Anna nuudelien vetäytyä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Tarjoile kulhoista ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia, avokadoviipaleita ja seesaminsiemeniä.

 

 

Takaisin resepteihin >