Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Itämainen grillisalaatti

 


Itämainen grillisalaatti

Miten olisi tapakset viikonloppuna? Testaa tätä itämaista grillisalaattia, jonka voit valmistaa grillissä ja tarjota leivällä, tai käyttää dippinä leivälle tai vihanneksille. Vinkki: laita salaatti vadille ja tarjoa leivän kanssa niin, että leivällä voi dipata salaattia ja syödä sellaisenaan. Itämainen perinne, joka sopii loistavasti suomalaiseen elämään. Säästy astioilta ja tiskaamiselta!

Riittää 10 henkilölle, jos syödään leivältä.

  • 500 g paprikaa, erivärisiä 
  • 150 g sipulia
  • 2 tomaattia
  • 1 tl suolaa, pippuria
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Koristele 100 g oliiveja ja 150 g tonnikalaa.
  • Mausta 1 tl:lla korianteria.

Pese vihannekset ja lisää oliiviöljy, suola ja pippuri. Valmista uunissa 200 asteessa noin 15 min tai valmista grillissä, kunnes ne alkavat pehmetä ja laita ne pussiin pehmenemään grillauksen jälkeen n. 10 minuutiksi.

Poista paprikasta kuoret ja pilko kaikki sopivankokoisiksi paloiksi. Grillisalaatin voi syödä leivältä esim. kevyesti öljytyltä patongilta, joka on paahdettu uunissa tai grillissä. Voit syödä ne myös tapaksina.


 

 

Takaisin resepteihin >