Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

500 g päivässä

 

Kirsi Palosaari Hetki 500 g

Kirsi Palosaari Kokkolasta on terveydenhoitaja äitiysneuvolassa, viiden lapsen äiti, bodyfitness urheilija ja toimii fitness -valmentajana. Terveellisen arjen helpottamiseksi hän on yhdessä Freshin kanssa suunnitellut uuden Hetki 500g päivässä – sivun.

 

 

 

Kuinka paljon 500 g hedelmiä ja vihanneksia sitten on?

500 g päivässä tulee helposti LounasHetki salaatilla, yhdellä appelsiinilla ja pienellä kiivillä.

 

 

Hetki 500 g päivässä

 

Hetki 500 g päivässä auttaa ja inspiroi sinua syömään 500 g hedelmiä ja vihanneksia päivässä.
 
Viiden lapsen äiti Kirsi Palosaari on terveydenhoitaja äitiysneuvolassa. Kirsi on bodyfitness urheilija  ja toimii fitness -valmentajana. Kirsin intohimoina ovat urheilu ja terveelliset elämäntavat.
 
Kirsi tietää että elämä voi olla hyvinkin kiireistä, varsinkin lapsiperheessä. Toisinaan on haasteellistakin suunnitella, miten arjen kiireessä voisi syödä hyvin ja saada päivän aikana syötyä suositeltu puoli kiloa vihanneksia ja hedelmiä. Terveellisen arjen helpottamiseksi hän on yhdessä Freshin kanssa suunnitellut uuden Hetki 500g päivässä – sivun. Tällä sivulla annamme arkea helpottavia vinkkejä siitä, miten sinä ja perheesi voitte syödä suositellun 500 gramman päiväannoksen vihanneksia ja hedelmiä joka päivä. Niin lapset kuin aikuisetkin tarvitsevat elimistönsä hyvinvoinniksi vitamiineja, antioksidantteja ja liikuntaa.

Katso Eviran ravintosuositukset

 

Hetki tuotteet helpottavat arjen kiireessä. LounasHetki- salaatti lounaaksi, PikkuHetki- salaatti illalla ja välipalaksi mandariinin ja kouraallinen viinirypäleitä. Nämä kattavat päivän 500 g hedelmiä ja vihanneksia -ravintosuositukset.

 

 

 
 

Leivo keväällä kevyemmin - hedelmäinen ja raikas Sitruuna-mango piirakka

 

Pohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
80g kookosjauhoa
1dl perunajauhoja
1tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhe
Täyte:
1prk creme vanilla
1prk maitorahkaa
1prk Propud lemon cheecekake
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
3-4 liivatelehteä
Päälle:
2-3 prk Piltti mangosose

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Voitele ja jauhota korppujauhoilla irtopohjavuoka. Paista taikinaa 200astetta n.15 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa creme vanilla. Lisää rahka sekä Propud lemon cheecekake sekä sitruunan kuori. Sitruunan mehu kiehautetaan ja lisätään kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet joukkoon.
Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Levitä päälle vielä mangososetta ja koristele mieleiseksi. Nauti hyvällä omatunnolla!

 

 

 

 

Sitruuna-mango piirakka

 

 

 

 

 

Hetki maistuu -            ja tekee hyvää.

Järkevät välipalat ja lounaat eivät aina ole helppoa löytää. Urheilutapahtumissa tai kotona löytyy usein sokerinpitoisia välipaloja ilman vitamiineja ja ravitsevia aineita. Näitä varsinkin nuoret ja lapset tarvitsevat. On helppoa tarjota järkevää syömistä, kun mukaan ottaa, tai jääkaapiin laittaa Hetki- salaatit eri muodoissa ja pakkauksissa. Haarukka ja salaatinkastike on mukana. Muistakaa vain laittaa salaatit pieneen kylmäkassiin.