Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Kakkunen kahdelle eli iltapala Fresh-salaatista

Jotain maukasta –blogi


Tuli haaste. Paha sellainen. Miten keksiä tuore käyttötapa valmissalaatille? Siis valmiille tuotteelle. Mutta meikätyttö pitää haasteista. En halua mennä sieltä, missä aita on matalin.

’Kultaa, mulla on karmea nälkä. Mitä meillä on ruokana?’

Hups, kaapista löytyykin vain yksi Fresh-salaatti? Ja kotona kurnii kaksi vatsaa. Apua, ei saa joutua paniikkiin. ’Meillä on tänään spesiaaliherkkua, odota hetkinen. Tulee tuota pikaa.’

Pikatsekkaus jääkaappiin ja leipälaatikkoon. Hetken aikaa aktiivista aivotyötä. Paahtoleipää, check. Tuorejuustoa, check. Palvikinkku, check. Yrttejä ja kevätsipulia, check. Ja sitten keittiöhommiin. ’Menee 10 minuuttia, kultsu.’

Syntyy pieni iltaherkku. Kakkunen kahdelle. Kenellekään ei jää nälkä.

www.jotainmaukasta.fi

Kakkunen kahdelle eli iltapala Fresh-salaatista

  • 1 LounasHetki kreikkalainen salaatti
  • 6 palaa maalaispaahtoleipää
  • 1 maustamaton tuorejuusto (200 g)

Feta-tsatsikitäyte:

  • valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunanmehua
  • Fresh-salaatin kurkunpalaset
  • Fresh-salaatin fetapalaset hippunen suolaa

Kinkku-sipuli-oliivitäyte:

  • 2 siivua savupalvikinkkua
  • pari rkl kevätsipulin varsisilppua
  • Fresh-salaatin oliivit (lukuunottamatta kahta, jotka jätetään koristeeksi)
  • Fresh-salaatin punasipuliviipaleet
  • 1 tl tuoretta oreganoa
  • mustapippuria
  • 1/2 tl Dijonia
  • 1/3 maustamattomasta tuorejuustosta

Päälle ja koristeeksi:

  • 2/3 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 Fresh-salaatin kirsikkatomaattia
  • 2 Fresh-salaatin mustaa oliivia herneenversoja
  • Fresh-salaatin salaatinlehtiä

Valmista ensin pieni tsatsikiannos eli notkista paksu, turkkilainen jugurtti oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla. Sekoita jugurttiin murskattu valkosipulin kynsi sekä Fresh-salaatin pieniksi kuutioksi leikatut kurkut ja murskatut fetakuutiot. Valmista sen jälkeen kinkkutäyte eli leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi, kevätsipulin vihreät varret ohuksi renkaiksi ja pieni Fresh-salaatin oliivit sekä punasipuliviipaleet. Sekoita ainekset 1/3 osaan tuorejuustoa, mausta seos Dijonilla, silputulla tuoreella orerganolla sekä mustapippurirouhaisulla.

Leikkaa sitten maalaispaahtoleivästä muotilla ympyränmuotoisia paloja. Ja ei muuta kuin kakkusta kokoamaan. ’Iltapala on valmiiiis, tuota pikaa.’

Laita alimmaiseksi leipäpalat ja päällystä ne tsatsikitäytteellä. Paina päälle kevysti toinen leipäpala ja levitä sen päälle kinkku-oliivi-sipulitäyte. Peita koko komeus kolmannella leipäpalalla.

’Ihan just, pieni hetki enää ja vatsa saa täytettä..’ Levitä tuorejuustoa koko minivoileipäkakun päälle, reunoille ja päälle. Koristele reunat Fresh-salaatin lehdilla painelemalla niitä kiinni tuorejuustoon ja laita yksi Fresh-salaatin oliivi ja kirsikkatomaatti hammastikulla kakun pintaan torniksi. Raikasta ulkonäköä herneenversoilla ja lehdillä.

’No niin, kultaseni, nyt iltapala on valmis. Katso, mitä taioin keittiössä..’

 

 

 

Takaisin resepteihin >