Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Punajuurifalafel

 


Punajuurifalafel

Tässä olisi kiva resepti vegaani- kasvispullista, joita voisi tehdä lasten kanssa. Pyydä lapsia uittamaan Chian siemeniä vedessä sillä aikaa, kun sinä valmistelet muut ainekset. Sitten vain pyörittelemään pullia!

24 kpl
  • 150g punajuuria
  • 250g kikherneitä, purkista
  • 1 pieni keltainen sipuli
  • 1 rkl chia siemeniä + 3 rkl vettä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl yrttimaustetta
  • 1 dl kikhernejauhoja, tattarijauhoja, maissijauhoja tai mantelijauhoja
  • 1 dl perunakuitua
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
Sekoita chian siemenet veteen ja anna seisoa ja turvota sillä välin, kun valmistelet punajuuria. Kuori punajuuri ja raasta hienoksi käsin tai monitoimikoneella.
Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Sekoita monitoimikoneella kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta 24 palloa ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Valuta vielä hieman öljyä falafel-pallojen päälle ja sirottele niille myös vähän suolaa. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat hieman kuivuneet ja saaneet kauniin pinnan.
Tarjoile salaatinlehdellä sekä kylmän dippikastikkeen kanssa. Dippikastikkeen voit tehdä iMAT OATLY crème fraichesta tai soijajogurtista, jotka voit maustaa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla.  

 

 

Takaisin resepteihin >