Fresh - Hetki, Enemmän hetkessä

Ananas- ja kirsikkatomaattiglaze

 


Kirsikkatomaattiglaze

Tekisikö mieli grillata? Kokeilisitko jotain erilaista ja vähän tahmeampaa grillauskastiketta? Kirsikkatomaattiglaseerauskastike kuulostaa monimutkaiselta sanahirviöltä, mutta tarvittavia ostoksia on vähän ja ohje on selkeä. Tutustu siis rohkeasti glaze-kastikkeen tekoon!  Kaipaisitko hieman tulisuutta vaikkapa kanalle? Tässä myös esittelyssä ananasglaseerauskastike, joka saa tulisuutensa chilistä.

Kirsikkatomaattiglaze

  • 1 rasia Hetki kirsikkatomaatteja
  • 1 dl sokeria
  • 1 sitruuna, mehu
  • 10 timjamin oksaa
  • Suolaa ja mustapippuria
Pese tomaatit, pilko tomaatit ja timjami pieniksi. Kuumenna kattila, lisää sokeri, anna sulaa ja saada hieman vaaleanruskeaa väriä. Lisää tomaatit, timjami ja sitruunamehu. Anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes soes on paksuuntunut siirappimaiseksi. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla. Laita purkkiin ja käytä grillatessa esim. kanan, kanan ja lihan sivelyyn.
 
Ananasglaze chilillä
  • 1 rasia Pikkuhetki ananas
  • 1 punainen chili
  • 1 dl sokeria
  • 1 salottisipuli
  • 1 sitruuna, mehu
  • 1,5 dl vatten
  • 10 korianterin oksaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Pese chili, pilko pieniksi paloiksi ananas, chili ja kuorittu salottisipuli. Anna sokerin sulaa ja saada vähän väriä kuumalla kattilalla. Sekoita ananas, chili ja hienoksi silputtu sipuli vaaleanruskeaan kuumaan sokerimassaan. Purista sitruunasta mehu ja kaada veden kanssa kattilaan. Anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut siirappimaiseksi. Mausta silputulla korianterilla sekä suolalla ja pippurillla. Laita purkkiin ja käytä grillatessa esim. kanan, kanan ja lihan sivelyyn.



 
 
 
 
 
 
     
 
 

 

 

 

 

Takaisin resepteihin >